Mijn favorieten

Taxatie

Of het nu gaat om de aankoop van een nieuwe woning, de waarde van uw huidige woning, het verhogen of oversluiten van uw hypotheek, een boedelscheiding of nalatenschap: de financier of de notaris zullen u vragen om een taxatierapport dat is opgemaakt door een onafhankelijk makelaarskantoor. De ervaren taxateurs van Pappie & Van der Zee Makelaars kunnen snel en vakkundig een taxatierapport voor u maken.

Taxatierapport
In een taxatierapport wordt de woning beoordeeld op onder andere: type woning, grootte, de staat van het onderhoud en de locatie. Aan de hand daarvan wordt een inschatting gemaakt van de verkoopwaarde en de executiewaarde (= de waarde van het pand bij gedwongen verkoop door de bank). Als beëdigde taxateurs kunnen wij op basis van onze jarenlange ervaring en bouwkundige expertise een goed onderbouwd rapport voor u maken. Dit rapport wordt samengesteld op basis van een inspectie van uw woning en onderzoek bij onder andere de gemeente, het Kadaster en indien van toepassing de Vereniging van Eigenaren.

NWWI-keurmerk
Sinds 1 januari 2010 worden door diverse hypotheekbanken alleen nog maar taxatierapporten geaccepteerd die van een taxatiekeurmerk zijn voorzien. Ook voor de financieringen met NHG dient er op basis van deze strenge kwaliteitseisen getaxeerd te worden en moet het rapport dus een dergelijk keurmerk hebben. Het NWWI is het grootste landelijke taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor woningtaxaties. Zij bewaakt de kwaliteit van zowel taxateur als taxatie. Daarnaast is de taxateur verplicht zijn taxatie te onderbouwen, zodat voor u zichtbaar is hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Uiteraard zijn wij aangesloten bij dit instituut en kunnen wij een taxatierapport voor u verzorgen voorzien van NWWI-keurmerk. (zie: www.nwwi.nl)

Snel en flexibel
Met ons team van beëdigde makelaars zijn we in staat om een taxatierapport binnen enkele werkdagen voor u te verzorgen. Bij een taxatie hebben wij de volgende documentatie van u nodig:
  • eigendomsbewijs (leveringsakte);
  • splitsingsakte (in geval van appartementsrecht);
  • jaarstukken VVE (in geval van appartementsrecht);
  • indien aanwezig (splitsings) tekeningen;
  • eventueel recente koopakte (als het een nieuwe aankoop is).
     
Contact
Wilt u een afspraak maken voor een taxatie? Neem dan telefonisch contact met ons op: (020) – 66 55 606. Wij staan op werkdagen voor u klaar van 8.30 uur tot 17.00 uur!